RSSВерсія для друку
МОЗ України спільно з Держслужбою соцзахворювань та Американським міжнародним альянсом охорони здоров'я визначили порядок співпраці у сфері донорства та безпеки крові
24.09.2013

У Міністерстві охорони здоров'я України відбулася робоча зустріч, присвячена питанням удосконалення безпеки крові та донорства в Україні. Представники Міністерства, Держслужби України соцзахворювань спільно з експертами Американського міжнародного альянсу охорони здоров'я (АМАОЗ) і Центрів контролю та профілактики захворювань Департаменту охорони здоров'я США (далі CDC) обговорили подальші кроки впровадження активностей Проекту з безпеки крові та умови підписання меморандуму про співпрацю між АМАОЗ та МОЗ України.

Сторони озвучили бачення основних завдань та формату, в якому планується здійснювати проект, а також порядок подальшого його узгодження. Наголошено на необхідності спрямувати спільні зусилля задля формування цілісної національної політики з безпеки крові, розгляду міжнародних рекомендацій та створення міжсекторальної платформи удосконалення існуючого законодавства, що регулює відносини, пов'язані з донорством крові.

У ході діалогу Голова Держслужби України соцзахворювань Тетяна Александріна зазначила, що відомство готове активно долучатися до виконання зазначеного проекту, оскільки є співвиконавцем низки нормативно-правових документів, які стосуються реалізації державної політики у сфері безпеки донорській крові, її компонентів.

Джерело