RSSВерсія для друку
МОЗ України провело селекторну нараду з регіонами з питань медичної та санітарно-епідеміологічної готовності навчальних закладів до нового 2012-2013 навчального року
29.08.2012

Під головуванням Першого заступника Міністра охорони здоров'я України Раїси Моісеєнко відбулась селекторна нарада з регіонами з питань медичної та санітарно-епідеміологічної готовності навчальних закладів до нового 2012-2013 навчального року. Також у нараді взяли участь представники Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства освіти і науки, молоді й спорту України, Державної санітарно-епідеміологічної служби України, регіональних управлінь охорони здоров'я та СЕС.

"Вважаю, що спільний розгляд цього актуального питання і Міністерством охорони здоров'я і Міністерством освіти і науки, молоді й спорту України допоможе знайти консенсусне рішення для того, щоб безпека життєдіяльності дітей у навчальному процесі була повністю забезпечена", - зазначила під час відкриття наради Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Раїса Моісеєнко.

У порядку денному розглядалися питання санітарно-епідеміологічного забезпечення роботи закладів освіти; медичного обслуговування учнів загальноосвітніх закладів та актуальні питання імунопрофілактики населення.

Основні питання санітарно-епідеміологічного забезпечення роботи закладів освіти висвітлив Голова Державної санітарно-епідеміологічної служби України, Головний державний санітарний лікар України Анатолій Пономаренко. Зокрема він звернув увагу на зміцнення матеріально-технічної бази та санітарно-епідеміологічного стану навчальних закладів (води, каналізування, дотримання взимку теплового режиму, організації режиму харчування та утримання харчоблоків тощо).

Раїса Моісеєнко наголосила на посиленні медико-профілактичного компоненту в школах та впровадженні обов'язкових медичних профілактичних оглядів учнів.

Детальніше:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120829_3.html