RSSВерсія для друку
МОЗ України пропонує заборонити всі форми тютюнової реклами
08.09.2011

4 вересня 2011 року минуло п'ять років з дня набуття чинності для України Рамкової конвенції Всесвітньої Організації охорони здоров'я із боротьби проти тютюну (РКБТ) - першого в світі міжнародного договору у сфері громадського здоров'я, текст якого було одностайно схвалено 21 травня 2003 року на Всесвітній асамблеї охорони здоров'я. РКБТ вже ратифікована 174-ма країнами світу, в тому числі і нашою країною.

Завдяки імплементації в Україні таких положень РКБТ як підвищення податків і цін на тютюнові вироби, поступове звільнення громадських та робочих місць від тютюнового диму, інформування споживачів про наслідки куріння через великі попередження на пачках, тощо, Україні вдалося суттєво зменшити поширеність куріння, що засвідчують як дані Державної служби статистики, так і Третій Звіт ВООЗ щодо глобальної тютюнової епідемії. 

Зараз у Верховній Раді України готується до розгляду у другому читанні законопроект №5164 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо повної заборони реклами, спонсорства та стимулювання продажу тютюнових виробів)". Текст законопроекту, ухвалений у першому читанні, повністю відповідає вимогам Рамкової Конвенції. Прийняття даного законопроекту призведе до подальшого скорочення поширеності тютюнокуріння, а отже - і до зменшення кількості викликаних тютюном хвороб і смертей.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20110907_0.html