RSSВерсія для друку
МОЗ України: правильне бюджетування охорони здоров'я на місцях дозволить покращити життя громадян та роботу усієї галузі
27.12.2012

Міністерство охорони здоров'я України виступило з ініціативою взяти участь у сесіях всіх обласних рад та долучитись до затвердження регіональних бюджетів у галузі охорони здоров'я. Відповідальні представники МОЗ України протягом цього тижня проведуть робочі зустрічі із депутатами облрад та візьмуть участь в їхніх засіданнях, де мають спільно обговорити дане питання. Таким чином МОЗ України прагне привернути увагу держпосадовців до тих важливих питань у фінансуванні та затвердженні бюджетів, які є першочерговими та вкрай важливими для громадськості.

Зокрема, заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Толстанов вже відвідав із робочим візитом Житомирщину, де взяв участь у засіданні сесії обласної ради. Під час своєї доповіді заступник Міністра, зокрема, зосередив увагу на важливих питаннях фінансування охорони здоров'я житомирян, адже людина та її здоров'я - є найвищими державними цінностями, зазначив Олександр Толстанов.

Крім того, заступник Міністра відвідав Житомирський інститут медсестринства, де зустрівся із провідними медпрацівниками області, керівниками установ і закладів охорони здоров'я, керівництвом УОЗ, головними та обласними фахівцями. Під час заходу було, зокрема, обговорено хід та успішність втілення в регіоні новацій, які передбачені Президентською програмою економічних реформ на 2010-2014 роки "Заможне суспільство, конкурентоспроможна економіка, ефективна держава".

На переконання заступника Міністра, в рамках цих реформ слід насамперед провести оптимізацію мережі закладів охорони здоров'я області, також модернізувати службу екстреної медичної допомоги та створити центри первинної медико-санітарної допомоги. Так з 1 січня на Житомирщині запрацює "Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф", фінансування якого буде здійснюватись з обласного бюджету. Крім того, Олександр Толстанов переконаний, що запровадження централізованої диспетчерської та GPS-навігації дозволить заощадити витрати на паливно-мастильні матеріали та найголовніше - скоротити час прибуття карети швидкої до пацієнта.

 

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20121225_0.html