RSSВерсія для друку
МОЗ України посилює заходи з реалізації Пілотного проекту здешевлення ліків для хворих на гіпертонію
25.09.2013

Міністерство охорони здоров'я України перевіряє стан реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою. Зокрема, протягом останнього місяця комісія побувала у Донецькій, Львівській, Одеській, Київській областях та м. Києві.

Перевірки пов'язані з недостатньою активністю в освоєнні коштів, виділених на реалізацію пілотного проекту. Нагадаємо, на фінансування проекту протягом 2013 року із держбюджету виділено 191,6 млн гривень. Регіони вже отримали кошти по субвенціям у розмірі 118,7 млн гривень, із яких на часткове відшкодування вартості ліків від гіпертонії використано лише 38,4 млн гривень. Метою роботи комісій було виявлення причин незадовільної реалізації Пілотного проекту по гіпертонії та розробка рекомендацій щодо виправлення ситуації та проведення роз'яснювальної роботи.

Основними причинами такого освоєння виділених коштів, за висновками Комісій, названо неналежний загальний стан підготовки до реалізації Пілотного проекту як структурних підрозділів з питань охорони здоров'я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій так і незадовільна робота територіальних підрозділів Державної служби України з лікарських засобів.

Джерело