RSSВерсія для друку
МОЗ України посилює роботу в рамках Пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою
08.10.2013

На виконання наказу МОЗ України, з 28 серпня по 19 вересня 2013 року спеціальними комісіями Міністерства охорони здоров’я України було здійснено перевірки стану реалізації пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою у Донецькій, Львівській, Одеській, Київській областях та м. Києві.

Серед головних проблем, які було визначено в ході перевірок, комісії назвали неналежний загальний стан підготовки до реалізації пілотного проекту та незадовільну роботу територіальних підрозділів Державної служби України з лікарських засобів.

Основними недоліками, з якими стикнулись під час перевірок в аптечних закладах, є в першу чергу недостатня кількість в окремих регіонах цих закладів, що задіяні у реалізації пілотного проекту, ненадання співробітниками аптечних закладів інформативних роз’яснень відвідувачам аптек щодо лікарських засобів, задіяних у пілотному проекті, які за рецептом лікаря відпускаються з частковим відшкодуванням їх вартості, а також порушення відпуску рецептурних лікарських засобів, у т.ч. задіяних у пілотному проекті.

Джерело