RSSВерсія для друку
МОЗ України посилює контроль над забезпеченням онкохворих лікарськими засобами
03.07.2013

Міністерство охорони здоров'я України посилює контроль над забезпеченням хворих на онкологічні хвороби лікарськими засобами, що закуповуються за державні кошти. Про це повідомив під час брифінгу Перший заступник Міністра охорони здоров'я України Олександр Качур.

“Для того, щоб ці препарати використовувалися за призначенням, Міністерство охорони здоров'я України затвердило Наказ про здійснення контролю за використанням лікарських засобів, що закуповуються за державний кошт, -- розповів Олександр Качур. -- Цим документом передбачена жорстка звітність щодо використання лікарських засобів, а також регулярне інформування щодо залишків і їхнього подальшого перерозподілу”.

За словами Першого заступника Міністра охорони здоров'я України, такий контроль є вкрай важливим з огляду на те, що онкологічні захворювання на сьогодні є однією з найбільш актуальних медичних проблем людства. Щороку у світі виявляють понад 12 мільйонів осіб, які вперше захворіли на рак, і близько семи мільйонів помирають від такої недуги, це приблизно 20 тисяч осіб щодня.

Детальніше…