RSSВерсія для друку
МОЗ України підтримує Глобальну стратегії сектору охорони здоров’я ВООЗ щодо вірусних гепатитів на період 2016-2021 рр.
28.07.2016

Україна має продовжити заходи, які спрямовано на подолання епідемії гепатитів В і С. Заходи і їх фінансування мають полягати не лише у лікуванні хворих, а й у ранній діагностиці, обліку хворих і оцінці ефективності використання державних коштів, профілактиці, інформуванні населення про шляхи передачі та загрози, які несуть вірусні гепатити. На цьому наголосили сьогодні в МОЗ України під час прес-конференції, присвяченій Всесвітньому дню боротьби з гепатитами.

 

За словами заступника Міністра охорони здоров’я України Романа Ілика, МОЗ України підтримує Глобальну стратегію сектору охорони здоров’я щодо вірусних гепатитів на 2016-2021 рр., ухвалену в травні 2016 року під час 69-ї сесії Всесвітньої Асамблеї охорони здоров’я, та продовжити комплекс заходів, спрямованих на забезпечення доступу хворих до якісних і безпечних лікарських засобів і режимів лікування, проведення скринінгових обстежень, посилення інформаційної складової щодо профілактики гепатитів та можливості лікування.

 

Метою цієї Стратегії є рішуча боротьба з пандемією гепатитів та ліквідація цього вірусу в світі до 2030 року, - відзначив в.о. представника ВООЗ та Глави Бюро ВООЗ в Україні Луїджі Мігліоріні. – Наразі ВООЗ працює над першим планом дій, головний посил яких – покращення обізнаності про захворювання серед населення та підвищення доступу до тестування на гепатит.

 

На міжнародному рівні Україна отримала високу оцінку дій, спрямованих на подолання проблем, пов’язаних з вірусними гепатитами. В першу чергу, це стало можливим завдяки реалізації Державної цільової соціальної програми профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів 2013-2016 рр. Заступник Міністра повідомив, що за цей час в країні вдалося покращити ситуацію із виявленням захворювань на гепатит, затвердити національні стандарти лікування гепатитів з урахуванням передового світового досвіду, налагодити роботу інфекційної служби, яка з кожним роком збільшує обсяги охоплення хворих необхідними програмами лікування, а також майже у стовідсотковому обсязі забезпечити регіони України тест-системами для скринінгу донорської крові на маркери гепатиту С відповідно заявленої потреби (494 880 одиниць).

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...