RSSВерсія для друку
МОЗ України отримало гуманітарну допомогу для шести областей України
19.11.2014

Відбулась процедура офіційної передачі гуманітарної допомоги від Фонду народонаселення ОНН Міністерству охорони здоров’я України, яка містить 40 так званих китів з медичними наборами для надання акушерсько-гінекологічної допомоги.

 

В.о. Міністра охорони здоров’я України Василь Лазоришинець подякував представнику Фонду народонаселення ООН в Україні Нузхат Есан та поінформував, що згідно з розподілом МОЗ України, найближчим часом цей вантаж надійде до лікувальних закладів Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Запорізької та Полтавської областей. Саме в цих областях знаходиться найбільша кількість внутрішньо переселених осіб, більшість з яких – жінки.

 

За словами Василя Лазоришинця, до складу універсальних медичних наборів входять хірургічні інструменти, шовний матеріал, витратні матеріали та найбільш необхідні медикаменти: анальгетики, протизапальні, антибактеріальні, кровозупинні препарати та розчини для інфузій.

 

«В цілому ми отримаємо зараз гуманітарну допомогу для обслуговування 3 млн 600 тис. населення. Сюди входять як хірургічні інструменти, так і медикаменти, інфузійні розчини, антибіотики, протизапальні і антисептичні засоби, шприци, венозні катетери та інше», - розповів в.о. Міністра.

 

Загальна вартість даних наборів, призначених для оперативних втручань та проведення реанімаційних заходів для матерів та новонароджених, становить біля 1,1 млн гривень.

Загалом, завдяки активній переговорній процедурі, МОЗ України залучило гуманітарну допомогу від міжнародних організацій на загальну суму понад 34 млн грн.