RSSВерсія для друку
МОЗ України опрацьовує питання щодо гармонізації вітчизняного законодавства про природну мінеральну воду до міжнародного
09.08.2016

У МОЗ України триває робота над проектом наказу МОЗ України «Про затвердження нормативно-правових актів з питань води природної мінеральної». Рішення про доопрацювання документу з урахуванням положень міжнародних та європейських документів ухвалили члени робочої групи з розробки проектів нормативно-правових актів у сфері води природної мінеральної під час засідання у МОЗ України.

Остаточний варіант проекту наказу буде гармонізований з нормами Кодексу Аліментаріусу та законодавством Європейського Союзу.

Проект наказу, що потребує доопрацювання, містить критерії віднесення води до категорії «вода природна мінеральна», а також гігієнічні вимоги до такої води — показників безпечності та окремих показників її якості.

На виконання вимог статей 6, 29 та 31 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачається затвердити Порядок проведення державної реєстрації води, яку планується віднести до категорії «вода природна мінеральна». У МОЗ України буде вестися відповідний реєстр та налагоджений механізм надання інформації з нього.

 

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...