RSSВерсія для друку
МОЗ: У закладах охорони здоров’я нараховується 516 тисяч доз вакцини проти кору
18.01.2018

Кількість вакцин проти кору в Україні, за словами Уляни Супрун, є в межах реальної потреби. Ще півмільйона вакцин Україна отримає в квітні.

Кількість спалахів захворювання продовжує зростати на території всієї країни. Через це МОЗ майже кожного дня проводить брифінги та роз’яснювальні роботи через місцеві департаменти щодо необхідності вакцинуватись в спеціальних кабінетах, які будуть працювати ще декілька місяців.

За перші два тижні 2018 року на кір захворіло більше ніж півтори тисячі осіб. Експерти міністерства та ВООЗ вказують на те, що рівень вакцинації серед населення знаходиться на критично низькому рівні.

Окремо стало відомо, що в Польщі також виявили декілька спалахів захворювання кору. Першими госпіталізованими пацієнтами були саме українці. Точна кількість захворівши наразі невідомо.

Нагадаємо, що через спалахи кору у столиці, де на 15 січня зареєстровано 87 випадків кору, з них 66 у дітей, було вирішено заборонити допуск до занять у школах та дитсадках дітям, які не пройшли вакцинацію.

Джерело