RSSВерсія для друку
МОЗ: У сільських лікарів буде службовий транспорт
30.03.2018

Лікарі отримуватимуть службовий транспорт, аби мати змогу вчасно дістатися до пацієнта із сусіднього селища.

У МОЗ зазначають, що понад 13 мільйонів українців, які живуть у селах, потребують кращого доступу до якісних медичних послуг. Отже першочергове завдання для Міністерства охорони здоров’я України — створити мережу медзакладів, щоб людям не доводилося долати десятки кілометрів, аби дістатися до найближчої амбулаторії. Окрім того, з огляду на дефіцит кваліфікованих медичних працівників на селі, необхідно зацікавити лікарів працювати в селах.

Наприкінці минулого року набув чинності Закон «Про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості», відповідно до якого планується створити «спроможну мережу надання первинної медичної допомоги». Така система передбачає розташування медичних закладів у регіоні в такий спосіб, аби лікар за необхідності мав змогу швидко дістатися до свого пацієнта, навіть якщо в місті, де мешкає пацієнт, немає кабінету лікаря чи амбулаторії.

Саме для таких ситуацій, коли лікар матиме їхати до хворого із сусіднього села, лікарі отримуватимуть службовий транспорт, обіцяють у МОЗ.

Джерело