RSSВерсія для друку
МОЗ та фармвиробники спільно вирішуватимуть питання врегулювання цін на лікарські засоби
16.12.2011

«Для того, щоб регулювати ціни на лікарські засоби, ми повинні керуватися чіткими і прозорими нормативно - правовими документами щодо питань ціноутворення", - наголосила заступник міністра охорони здоров’я Галина Калішенко, виступаючи на розширеному засіданні Об'єднання організацій роботодавців медичної та мікробіологічного промисловості України, де представники вітчизняних фармацевтичних компаній і керівництво МОЗ України обговорювали питання ціноутворення лікарських засобів.

Галина Калішенко наголосила, що МОЗ України намагається навести порядок в державних закупівлях ліків, на які держава витрачає чималі кошти. Щоб врегулювати це питання була підготовлена та прийнята постанова КМУ від 08.08.2011 р. № 932 «Про удосконалення державного регулювання цін на лікарські засоби і вироби медичного призначення, що закуповуються за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів». "Ціна закупки ліків не повинна перевищувати зареєстровану", - зазначила заступник міністра.

 Представники вітчизняних фармацевтичних компаній погодились з необхідністю врегулювати ціну на лікарські засоби. Але у своїх виступах вони наголошували, що необхідно забезпечити рівні умови регулюванні цін на вітчизняні та імпортні препарати. Для вирішення цього питання було запропоновано створити Робочу групу, до складу якою увійшли представники вітчизняних фармкомпаній і представники МОЗ України.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111216_1.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...