RSSВерсія для друку
МОЗ розробляє алгоритм проведення роз'яснювальної роботи серед населення під час структурних змін в галузі
17.01.2012

Для попередження негативних наслідків структурної реорганізації галузі охорони здоров'я та з метою посилення роз'яснювальної роботи з населенням Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко дав завдання керівникам регіональних управлінь охорони здоров'я надати план-графік проведення оптимізації закладів охорони здоров'я, які місцева влада запланувала проводити у 2012 році, а також інформувати щодо проведення роз'яснювальної роботи серед населення щодо цих процесів.

"Для налагодження роботи галузі ми маємо позбутися неефективного використання коштів, коли замість того, щоб профінансувати ліки, реагенти та обладнання у медичних закладах ми витрачаємо кошти на утримання пустих ліжок та зберігання "крісел" головних лікарів. Але оптимізувати - не означає знищувати. Ми маємо зробити усе, щоб пацієнти не відчули незручностей, і медична допомога залишилась доступною, - зазначив Міністр. - Тому необхідно діяти дуже обережно, готуючи підгрунття для кожного кроку, проводячи консультації з громадськістю та медиками щодо тих чи інших змін, які планується зробити".

Олександр Аніщенко підкреслив важливість роз'яснювальної роботи серед населення перед проведенням оптимізації медичних закладів, що планується здійснити в медичній галузі будь-якого регіону. "Міністерство охорони здоров'я України розробляє алгоритм проведення роз'яснювальної роботи серед населення під час структурних змін в галузі і планує залучити до цієї роботи міжнародних експертів", - повідомив Міністр.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120117_0.html  

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...