RSSВерсія для друку
МОЗ розробив ряд законопроектів щодо реформування системи охорони здоров'я України
28.05.2015

Олександр Квіташвілі презентував на засіданні Уряду ряд розроблених Міністерством законопроектів щодо реформування системи охорони здоров'я.

«Це законопроекти, які дуже довго чекали. Це перший крок до реформування системи охорони здоров'я. Дуже важливий крок, тому що це докорінно змінює підходи, якими займається держава, і як сьогодні працює система охорони здоров'я», - підкреслив Міністр.

Так, пропонується змінити правовий статус закладів охорони здоров'я і дати їм можливістьавтономного управління. Олександр Квіташвілі зазначив, що на сьогодні заклади охорони здоров'я не можуть легально показати доходи, які у них є, включаючи ті, які вони отримують правовим шляхом.

«Ми хочемо, щоб система трохи відкрилася, щоб установи мали можливість працювати абсолютно легально, заробляти гроші, – зазначив Квіташвілі. - Це перехід від статусу бюджетної установи до статусу державного підприємства, комунального підприємства, господарського товариства або інших правових форм, які не суперечать законодавству України».

Детальніше