RSSВерсія для друку
МОЗ розробило Концепцію нової загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 р.р.
30.11.2011

У зв'язку із закінченням дії Загальнодержавної програми протидії захворюванню на туберкульоз у 2007 - 2011 роках та на виконання Закону України "Про боротьбу із захворюванням на туберкульоз" Міністерством охорони здоров'я України розроблена Концепція Загальнодержавної цільової соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 роки.

Виконання Програми дасть змогу досягти Цілей Розвитку Тисячоліття як складової національної довгострокової стратегії розвитку, а саме обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу і започаткування тенденції до скорочення їх масштабів, знизивши захворюваність та смертність від туберкульозу відповідно до 64,0 та 14,0 випадків на 100 тис. населення.

Реалізація нової Програми також дасть змогу зменшити відсоток хворих на мультирезистентний туберкульоз серед нових випадків захворювання; забезпечити виліковування 70% хворих з новими випадками туберкульозу; забезпечити 100 % хворих з новими випадками мультирезистентного туберкульозу повноцінним лікуванням; покращити доступ до лікування уразливих груп населення шляхом впровадження ДОТС стратегії в усіх регіонах України; стабілізувати рівень смертності від ко-інфекції ТБ/ВІЛ на 10% шляхом забезпечення мультидисциплінарного підходу надання медичної допомоги пацієнтів з туберкульозом та ВІЛ-інфекцією. І головне - забезпечити якісне надання медичних послуг на рівні первинної медичної ланки, у тому числі покращити виявлення туберкульозу за допомогою мікроскопії мазка мокротиння.

Концепція нової програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2012 - 2016 р.р. погоджено із зацікавленими міністерствами. Враховані надані ними пропозиції та зауваження. Наразі підготовлено Проект розпорядження КМУ "Про схвалення Концепції".

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111129_3.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...