RSSВерсія для друку
МОЗ провів відкриту зустріч з представниками фармацевтичного ринку щодо проведення закупівель через ПРООН
13.11.2015

МОЗ разом з ПРООН зустрілися з представниками фармацевтичного ринку для того, щоб представити процес проведення закупівель через Програму розвитку ООН та обговорити всі запитання, які турбують міжнародних та локальних виробників: строків, оплати, кваліфікаційних вимог тощо.

 

Ігор Перегінець, заступник Міністра охорони здоров'я зазначив, що МОЗ вже перечислив ПРООН кошти на закупівлю лікарських засобів та засобів медичного призначення по 7 програмах на суму 620,070,700 грн, і очікує, що тендери будуть оголошені найближчим часом. "Основний принцип, яким керується МОЗ сьогодні – це забезпечення якісними ліками більшої кількості пацієнтів при обмеженому бюджеті. І ми дуже розраховуємо, що ПРООН зможе допомогти Україні в цьому".

 

У свою чергу Янтомас Хімстра наголосив, що ПРООН при проведенні закупівель керується такими принципами як прозорість, відкритість та чесна конкуренція. І ці принципи будуть однаковими для усіх, у тому числі для українських виробників, під час проведення тендерів для закупівлі ліків для України. Також пан Хімстра зазначив: "Питання прекваліфікації ВООЗ, яке є актуальним для двох програм з семи, не є обмеженням, а навпаки, це є можливістю для виробників стати частиною міжнародного ринку. Але розуміючи терміновість та cкладну ситуацію з ліками в Україні, ми зараз працюємо над вирішенням цієї ситуації і будемо готові представити наше рішення найближчим часом".

 

Також під час зустрічі Ірина Малих, керівник відділу закупівель ПРООН в Україні презентувала основні вимоги та технічні моменти проведення закупівель, якими керується ПРООН. З презентацією можна ознайомитися тут

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...