RSSВерсія для друку
МОЗ пропонує відмінити реєстрацію деяких дезінфекційних засобів
07.05.2019

26 квітня МОЗ України для громадського обговорення оприлюднено проект постанови КМУ, яким пропонується з Порядку державної реєстрації (перереєстрації) дезінфекційних засобів виключити засоби для миття та очищення в побуті та промисловості з дезінфекційними властивостями.

Однак при цьому проектом пропонується, щоб на такі засоби поширювалися вимоги Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2008 р. № 717.

Для проведення оцінки відповідності мийних засобів застосовується на вибір виробника або його уповноваженого представника модуль оцінки відповідності А1 (внутрішній конт­роль виробництва і контрольовані випробування продукції) або модуль F1 (установлення відповідності продукції за результатами перевірки).

За результатами проведення оцінки відповідності складається декларація про відповідність мийного засобу вимогам цього Технічного регламенту та наноситься у встановленому порядку національний знак відповідності на зовнішню поверхню пакування чи етикетку.

Як зазначається в супровідних документах до проекту, завдяки внесенню таких змін законодавство України відповідатиме Регламенту № 648/2004 Європейського Парламенту та Ради ЄС від 31 березня 2004 р. (про мийні засоби).

Джерело-https://www.apteka.ua/article/500003

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...