01.07.2019

Після легалізації медична марихуана в Україні буде використовуватися тільки в медичних цілях

 Директор центру психічного здоров’я та моніторингу наркотиків і алкоголю МОЗ України Сергій Шум розкрив деталі ймовірної легалізації медичної марихуани в Україні. За словами чиновника, це не зробить її доступною у вільному доступі для всіх бажаючих.

Шум пояснив, що часто, говорячи про легалізацію канабісу, прихильники даного кроку маніпулюють поняттями.

“Є декриміналізація, легалізація та медичне вживання. У нас на сьогоднішній день є медичне використання морфіну в паліативній практиці. Але це не означає, що ми легалізували героїн, це зовсім різні речі”, – пояснив посадовець.

За словами представника українського МОЗу, йдеться про медичне використання канабісу  і надання допомоги відповідно до стандартів”, – зазначив він, додавши, що всі  відповідні заходи безпеки, коли йдеться про обіг наркотиків у медичній практиці, вже прописані.

Як наголосив Шум, говорити про легалізацію  марихуани некоректно, оскільки  медичне використання марихуани буде доступне пацієнтам з епілепсією, посттравматичним розладом і хронічним болем.

Нагадаємо, виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун прокоментувала зареєстровану на сайті Верховної Ради петицію з вимогою внести зміни в законодавство – дозволити використання канабісу для лікування.

Джерело-https://narodna-pravda.ua/2019/06/29/moz-pro-legalizatsiyu-kanabisu-i-ne-mrijte/