RSSВерсія для друку
МОЗ працює над удосконаленням надання якісної та доступної медичної допомоги хворим із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями
26.07.2015

У МОЗ України під головуванням заступника Міністра охорони здоров’я Віктора Шафранського за участі головних позаштатних спеціалістів зі спеціальностей: «Терапія», «Кардіологія», «Неврологія» відбулася відеоселекторна нарада з питань організації надання якісної та доступної медичної допомоги хворим із серцево-судинними та судинно-мозковими захворюваннями, в т. ч. пацієнтам із гострим інфарктом міокарда та мозковим інсультом. У регіональних студіях долучилися до обговорення керівники структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних та Київської міської державних адміністрацій, головні обласні терапевти, кардіологи, невропатологи, завідувачі профільних кафедр, фахівці науково-дослідних інститутів, сімейні лікарі.

У форматі відкритого форуму учасники обговорили питання організації надання спеціалізованої та високоспеціалізованої медичної допомоги хворим із серцево-судинними та судинно-мозковими захворювання в Україні, зазначаючи, що серцево-судинні захворювання спричиняють глобальні соціально-економічні втрати населення багатьох країн світу, включаючи й Україну, та посідають перше місце в структурі хвороб, зумовлюють майже дві третини всіх випадків смерті та третину причин інвалідності.