RSSВерсія для друку
МОЗ працює над спрощенням доступу тяжкохворих до необхідних ліків
15.07.2013

Отримані МОЗ України в рамках благодійної допомоги морфіни та інші знеболювальні препарати розподілять між закладами паліативної допомоги Київського, Івано-Франківського, Севастопольського, Харківського та Херсонського регіонів.

Передачу ліків погоджено, відповідно до законодавства, з Державною службою України з питань контролю за наркотиками та Міністерством внутрішніх справ України. Міністерство охорони здоров'я працює над вирішенням проблем тяжкохворих за активної участі ВГО "Українська ліга сприяння розвитку паліативної та хоспісної допомоги".

Важливо відзначити, що у 2013 році Постановою Кабінету Міністрів України №333 від 13.05.2013 р. був зареєстрований таблетований морфін – вперше в історії держави. А наказом Міністерства охорони здоров'я України №203 від 15.03.2013 р. було значно спрощено процедуру використання медиками наркотичних лікарських препаратів у своїй практиці, що істотно полегшує доступ тяжкохворих до знеболення, особливо в сільській місцевості, де лікувальні установи та аптеки віддалені від пацієнта.

Детальніше…