02.09.2020

Міністерство охорони здоров’я посилює контроль за виконанням наказу про інформацію щодо наявності ліків у медичних закладах, які надають стаціонарну допомогу пацієнтам із COVID-19. Про це на щоденному брифінгу заявив Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.

«Під час робочих поїздок Україною я іноді отримую тривожну інформацію про те, що медичні заклади, де лікують пацієнтів із коронавірусною хворобою, не забезпечені лікарськими засобами, хоча на процес лікування таких пацієнтів НСЗУ було передбачено 15,6 млрд грн. Кожна людина, якій це потрібно, має отримувати необхідне лікування безкоштовно, на це виділені відповідні кошти», – зазначив очільник МОЗ Максим Степанов.

Міністр наголосив, що пацієнтам із COVID-19 має проводитися терапія згідно з протоколом «Надання медичної допомоги для лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)», затвердженим наказом МОЗ. Наразі інформацію щодо забезпеченості лікарень, які надають стаціонарну медичну допомогу пацієнтам із COVID-19, можна переглянути на офіційному інформаційному порталі КМУ.