RSSВерсія для друку
МОЗ починає 30-денне громадське обговорення Національного переліку лікарських засобів
29.12.2016

Міністерство охорони здоров'я запустило процес громадського обговорення Постанови КМУ про Новий національний перелік основних лікарських засобів, яка розміщена на веб-сайті Міністерства. Протягом 30-ти днів з моменту опублікування будуть прийматися коментарі та зауваження до документів. Даною інформацією поділилася Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров'я України під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа-центрі.

«Після затвердження Нацпереліку Постановою Кабінету Міністрів, ми закликаємо заявників подавати заявки на включення в нього лікарських засобів. Ці заявки будуть розглядатися Експертним комітетом, який надаватиме рекомендації МОЗ, і Міністерство прийматиме фінальне рішення, щоб гарантувати українцям якомога більший доступ до ефективного лікування», - зазначила Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України.

«За допомогою Національного переліку ми створюємо в країні базу для гарантованого забезпечення всіх громадян основними ефективними та якісними препаратами, які їм необхідні для лікування. На госпітальному етапі всі ліки, включені до Національного переліку, будуть безкоштовні, а на амбулаторному рівні – їхня вартість буде відшкодована за допомогою реімбурсації», - додала в.о. міністра охорони здоров’я України.

Щоб пацієнти не залишилися без ефективних та безпечних ліків, які вони отримують за державний кошт зараз, протягом 2017 та 2018 рр. діятиме перехідний період, протягом якого паралельно діятимуть:

Національний перелік для закупівлі за бюджетні кошти у госпітальному секторі та для відшкодування вартості (реімбурсації) лікарських засобів при амбулаторному лікуванні;

Закупівлі через міжнародні організації та за кошти місцевих бюджетів, згідно номенклатури ЛЗ, яка діє на сьогодні.

Детальніше…