RSSВерсія для друку
МОЗ планує запустити систему трансплантації в Україні до кінця 2019 року
27.12.2018

План керівництва МОЗ передбачає збільшення кількості операцій із трансплантації кісткового мозку вже до липня 2019 року, а запуск системи трансплантації органів з 2020 року.

«До середини 2019 року ми зможемо здійснювати більше операцій із трансплантації кісткового мозку, а до 2020 року почне працювати система трансплантації органів», — заявляє в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун в ефірі «5-го каналу».

Незважаючи на заяви керівництва МОЗ, деякі народні депутати, активісти та експерти мають побоювання, що з 1 січня 2019 року взагалі будуть припинені операції з трансплантації органів через те, що вони фактично будуть у статусі «поза законом».

Діючий закон про трансплантологію втратить чинність менш ніж за тиждень, в той час, як новий прийнятий закон про трансплантологію не може набрати чинності, через відсутність держреєстрів. Ці держреєстри мали розробити та запустити у Міністерстві охорони здоров’я України, але станом на кінець грудня жодного кроку у вирішенні цього питання не було зроблено.

Джерело...