RSSВерсія для друку
МОЗ планує закупити близько 80 мамографів і розподілити їх між областями відповідно до потреби
18.11.2015

Цього року вперше в бюджет було внесено окрему статтю витрат на мамографи і виділено 188 мільйонів гривень. Про це в інтерв’ю ОнкоПорталу заявила Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександра Павленко.

 

«На сьогоднішній момент оголошено торги і розпочато тендери. Відкривати конверти з пропозиціями ми будемо уже 30 листопада і тоді знатимемо, хто саме поставлятиме в Україну мамографи», - зазначила Павленко.

 

За її словами на виділені кошти МОЗ планує закупити близько 80 мамографів і розподілити їм між областями відповідно до потреби.

«В Україні і справді катастрофічно бракує радіологічного обладнання, наприклад, лінійних прискорювачів у нас 17, з яких реально працює 12. А потрібно – 200. Але це устаткування настільки дороге, що якщо ми закупимо хоча б один, це буде великий прогрес» - додала Павленко.

 

Нагадаємо, в Україні триває місяць боротьби з раком молочної залози.

 

З повною версією інтерв’ю можна ознайомитись за посиланням: http://onco.com.ua/articles/item/oleksandra_pavlenko_tsogo_roku_bude_zakupleno_mammografiv_mayje_na_200_milyoniv_griven

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...