RSSВерсія для друку
МОЗ перевірило та прийняло 13 автомобілів швидкої допомоги типу В
06.07.2012

Міністерство охорони здоровя України прийняло 13 автомобілів швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer, типу В, закуплених за державний кошт.

Як повідомлялося раніше, з метою забезпечення лікувально-профілактичних закладів Вінницької, Дніпропетровської, Донецької областей та міста Києва автомобілями швидкої медичної допомоги МОЗ у 2011 році було виділено 200 млн грн для придбання медичного автотранспорту. За результатами проведених торгів було укладено договори з ТОВ «Горал» та ТОВ «Крас» щодо закупівлі 70 реанімобілів типу С та 216 типу B відповідно.

На жаль, зазначені постачальники автомобілів для екстреної швидкої медичної допомоги типу В не змогли вчасно виконати зобов’язання за договорами, про що неодноразово повідомлялося на офіційному веб-сайті МОЗ України. Згідно з умовами договору, автомобіль швидкої медичної допомоги повинен відповідати Національному стандарту України «Автомобілі швидкої медичної допомоги та їхнє устаткування, технічні вимоги та методи випробувань» (EN 1789:2007, MOD) ДСТУ 7032:2009. Постачальники неодноразово надавали для огляду автомобілі швидкої медичної допомоги, проте за результатами огляду МОЗ відмовлявся приймати машини швидкої допомоги, у зв’язку з їхньою невідповідністю національному стандарту.

У зв’язку із порушенням постачальниками умов договору, МОЗ спрямовувало фінансові претензії відповідно до договорів. Крім того, у відповідності до законодавства, МОЗ повідомило Мінекономрозвитку та регіони України про те, що дані компанії є недобросовісними учасниками тендерів, які не виконують зобов’язання.

Станом на сьогодні 13 автомобілів для екстреної швидкої медичної допомоги PEUGEOT Boxer типу В, в яких усунуті всі зауваження відповідно до національного стандарту, прийняті та готуються до розподілу у регіони.

До кінця липня постачальники зобов’язалися надати решту автомобілів типу В , закуплених за даною програмою.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120705_a.html