RSSВерсія для друку
МОЗ обіцяє безкоштовне лікування понад 40 тисячам хворих на ВІЛ/СНІД
19.01.2012

Міністр охорони здоров'я України Олександр Аніщенко заявив, що цього року отримати лікування за рахунок держбюджету зможуть майже вдвічі більше ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД.

Про це глава МОЗ повідомив 17 січня на брифінгу.

"Бюджет 2012 року більший на 92 мільйони гривень для закупівлі антиретровірусних препаратів, ніж у 2011 році", — сказав Аніщенко.

Він спрогнозував, що, таким чином, відповідне лікування в поточному році отримають близько 42 тис. пацієнтів.

Глава МОЗ зазначив, що 2011 року за рахунок держбюджету отримували лікування близько 22 тис. інфікованих осіб, близько 5 тис. отримували лікування за рахунок коштів Глобального фонду з боротьби зі СНІДом, туберкульозом та малярією.

Між тим, Аніщенко повідомив, що Глобальний фонд з боротьби зі СНІДом, туберкульозом і малярією виділить Україні $ 86 млн на реалізацію дворічної програми (2012-2013 роки) з профілактики ВІЛ, а також його лікування. Після реалізації цієї програми буде прийняте рішення про подальше фінансування глобального фонду.

З 2001 року кількість людей, що живуть із ВІЛ, у Східній Європі та Центральній Азії збільшилась на 250%. Головною причиною ВІЛ-інфекції в цьому регіоні залишається споживання ін'єкційних наркотиків. На Україну й Росію припадає майже 90% обсягу епідемії в регіоні. Спостерігається масштабна передача ВІЛ статевим партнерам людей, які споживають наркотики.

Щодня діагноз ВІЛ ставиться майже 60 українцям.

Детальніша інформація за адресою:

www.civicua.org/news/view.html

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...