RSSВерсія для друку
МОЗ досягнув суттєвого прогресу у закупівлі медпрепаратів за державними програмами
21.02.2013

Протягом останніх двох років у системі державних закупівель МОЗ України відзначаються помітні прогресивні тенденції. Якщо минулого року було надано рішучий позитивний поштовх у підвищенні ефективності здійснення закупівель, то у 2013 році досягнуту тенденцію закріплено і примножено позитивні результати. Про це йшлося під час брифінгу начальника Управління державних цільових програм та державних закупівель МОЗ України Галини Довганчин.

Як зазначила Галина Довганчин, станом на сьогодні на виконання державних цільових програм та комплексних заходів програмного характеру Комітетом з конкурсних торгів МОЗ України прийнято рішення щодо проведення більше 80 процедур закупівель на загальну суму понад 1,8 млрд грн, що складає близько 90 % від загальної суми передбаченої державним бюджетом на цей рік. Процедури закупівель розпочато майже за усіма напрямами державного забезпечення.

Порівняно із минулими роками 2013 рік відзначається майже безпрецедентною оперативністю початку процедур закупівель. Якщо у 2011 році процедури закупівель були розпочаті у травні, у 2012 році - наприкінці березня, то 2013 року - вже наприкінці січня.

Так, формування номенклатури закупівель 2013 було розпочато наприкінці минулого року. Вже за перший місяць поточного року здійснено збір понад 1500 заявок, їхнє узагальнення, аналіз і опрацювання, розроблено інформації щодо предметів закупівлі і вже безпосередньо розпочато тендерні процедури закупівлі. Перші оголошення датуються від 29 січня, а перші розкриття пропозицій учасників заплановані вже на 4 березня.

Джерело