RSSВерсія для друку
МОЗ: Більше 13 мільйонів громадян підписали декларацію з лікарем
02.08.2018

Заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк підтвердив зростання кількості декларацій та заявив, що темпи підписання не спадають.

«Ситуація з підписанням декларацій у регіонах різна. Водночас дуже важливо, щоби всі області підійшли до наступного етапу реформи «на рівних умовах», з хорошим відсотком покриття. Перехідний період, коли діє два механізми фінансування — і субвенція, і оплата послуг через Національну службу здоров’я України (НСЗУ) – закінчується в 2018 році. З наступного року всі заклади первинки будуть фінансуватися через НСЗУ», – заявляє заступник міністра Ковтонюк.

Окремо в МОЗ зазначають, що до реформи почали приєднуватись приватні медичні установи. Наразі відомо про 12 приватних лікарень, які офіційно почали надавати послуги на первинній ланці пацієнтам за договором з Національною службою здоров’я України.

Нагадаємо, що підписна кампанія розпочалась 2 квітня 2018 року, а в минулому місяці медзаклади, які підписали договір з НСЗУ у першій хвилі офіційно отримали фінансування за принципом «Гроші йдуть за пацієнтом». Керівництво деяких медзакладів вже повідомили як будуть використовувати кошти від НСЗУ.

Джерело