05.10.2016

МОЗ підтримує пропозицію Мінфіну надавати фінансову підтримку тим територіальним громадам, які реформуватимуть підзвітні медичні установи.

60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати, які становлять близько 1,5-2 тисячі у кожного лікаря. Про це заявив заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк в ході громадського обговорення проекту держбюджету на 2017 рік в частині фінансування медицини.

Він зазначив, що додаткові кошти в держбюджеті на реформу охорони здоров'я не передбачені, але суть в тому, що бюджет повинен стати стимулом для необхідних перетворень у сфері охорони здоров'я, щоб наявні кошти використовувалися раціонально – на конкретні послуги для конкретного пацієнта.

«Проста математика говорить про те, що 60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати, які становлять близько 1,5-2 тисячі у кожного лікаря. Без структурної зміни підходу бюджет завжди виконуватиме функцію підтримки навіть не штанів, а фігового листочка в системі охорони здоров'я», - сказав Ковтонюк.

Детальніше...

Він зазначив, що додаткові кошти в держбюджеті на реформу охорони здоров'я не передбачені, але суть в тому, що бюджет повинен стати стимулом для необхідних перетворень у сфері охорони здоров'я, щоб наявні кошти використовувалися раціонально – на конкретні послуги для конкретного пацієнта. «Проста математика говорить про те, що 60% бюджету на охорону здоров'я – це зарплати, які становлять близько 1,5-2 тисячі у кожного лікаря. Без структурної зміни підходу бюджет завжди виконуватиме функцію підтримки навіть не штанів, а фігового листочка в системі охорони здоров'я», - сказав Ковтонюк.

Детальніше читайте на УНІАН: health.unian.ua/country/1555766-moz-60-byudjetu-na-ohoronu-zdorovya-tse-zarplati-dlya-medikiv.html