RSSВерсія для друку
Міжнародні організації не змогли забезпечити Україну ліками
25.07.2016

Міжнародні організації, з якими Міністерство охорони здоров'я підписало угоди про закупівлі ліків, поки так і не змогли забезпечити Україну медикаментами. Про це йдеться в матеріалі РБК-Україна "Хотіли як краще: МОЗ провалив міжнародні закупівлі ліків".

Зазначимо, угоди було підписано восени минулого року з трьома організаціями: Програмою розвитку ООН (UNDP), Crown Agents і ЮНІСЕФ.

Про провал закупівель ліків міжнародними організаціями свідчить звіт МОЗ. Документ підготовлений для членів комітету Ради з питань охорони здоров'я. У ньому говориться, що, за станом на 12 липня, план поставок ліків був виконаний лише за двома програмами - закупівля препаратів для пацієнтів з гемофілією та гепатитом В, С.

Решта 10 програм провалені. Зокрема, станом на 12 липня, ЮНІСЕФ не впорався з планом постачання вакцин на 90%.

Crown Agents провалив закупівлю ліків і медвиробів з дитячої онкології на 84%, а ПРООН забезпечило Україну виробами медичного призначення за програмою боротьби зі Снідом всього лише на 4%.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман пообіцяв, що Кабмін до серпня проведе засідання щодо реформи охорони здоров'я.

Джерело

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...