RSSВерсія для друку
Міністр охорони здоров’я України Раїса Богатирьова зустрілася з інтернами медичних закладів
10.12.2013

Під час зустрічі, що відбулася сьогодні в Національній медичній академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика, Міністр поцікавилася в інтернів, як складаються їхні стосунки з наставниками, як сприймають медичну реформу лікарі на місцях, чи влаштовує майбутніх лікарів матеріально-технічна база закладів, де вони проходять інтернатуру. До того ж Раїса Богатирьова дала корисні настанови щодо ролі сучасного лікаря в суспільстві та порадила, як їм далі вдосконалювати лікарську діяльність і професійно виконувати свої обов’язки.

Спілкування керівника МОЗ України з початківцями не обійшлося без обговорення політичної ситуації, що склалася в державі. На переконання Раїси Богатирьової, лікарі повинні бути поза політикою, поміж тим вони мають вчасно надавати медичну допомогу усім громадянам, незалежно від їхніх поглядів та політичної позиції.

«Медик, залишаючись аполітичною фігурою, змушений завжди бути на висоті своїх професійних досягнень. Він зобов’язаний надавати медичну допомогу будь-якій людині, яка звертається до нього. Але в стабільній ситуації набагато легше всім працювати і здійснювати зміни на краще, зокрема лікарям», – зауважила Міністр.

Джерело