RSSВерсія для друку
Міністерство охорони здоров’я України співпрацюватиме з пацієнтськими організаціями
07.11.2016

3 листопада у Міністерстві охорони здоров’я України провели зустріч із представниками пацієнтських організацій щодо програм боротьби з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей, протидії захворюванню на туберкульоз, профілактики, діагностики та лікування вірусних гепатитів, імунопрофілактики та захисту населення від інфекційних хвороб, а також програми «Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини».

Як зазначила в.о. міністра охорони здоров’я України доктор Уляна Супрун, МОЗ залучатиме пацієнтські організації, щоб розробляти національні стратегії та розраховує на допомогу у практичному впровадженні їх вже сьогодні за існуючого фінансування.

У проекті Державного бюджету на 2017 рік заплановане фінансування лікарських засобів за згаданими напрямами, обґрунтоване потребами, які надали регіони. Представники пацієнтів переконані, що ухвалення загальнодержавних цільових програм протидії важким захворюванням гарантуватиме постійне опікування держави.

За результатами зустрічі за кожним із напрямів вже найближчим часом будуть створені відповідні робочі групи за участі експертів Міністерства та представників пацієнтських організацій.

Від громадських організацій участь у зустрічі брали: БФ «Пацієнти України», БО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ», ГО «Інфекційний контроль», БФП «Крапля крові», БФ «Рожева стрічка України», «Українська федерація боротьби проти раку», ВГО «Всеукраїнська асоціація допомоги хворим на муковісцидоз», БФ «Життя з муковісцидозом», ГО «Рідкісні імунні захворювання», БФ «Діти з гемофілією», ГО «Батьки за вакцинацію», ВГО «Радість руху», БФ «Асоціація батьків дітей з аутизмом», БФ «Допомога заради майбутнього».

Детальніше