RSSВерсія для друку
Міністерство охорони здоровя підписало меморандум про взаєморозуміння для будівництва першого в країні Дому Рональда МакДональда
02.12.2021

МОЗ разом із Міністерством економіки України, НДСЛ «ОХМАТДИТ» та благодійною організацією «Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні підписали відповідний меморандум про про взаєморозуміння для будівництва першого в країні Дому Рональда МакДональда.


Будівництво першого Дому Рональда МакДональда з орієнтовною площею 2 500 кв. м планується в Києві на території найбільшої дитячої лікарні в Україні «ОХМАТДИТ», де щорічно проходять лікування до 20 000 дітей з усієї країни й здійснюють приблизно 10 000 операцій. 

«Ініціатива  з будівництва  Дому Рональда МакДональда – це приклад успішного об’єднання зусиль держави, приватного сектору та громадянського суспільства. Впевнений, турбота про найменших пацієнтів, які лікуються в «Охматдиті»  з усієї країни, це інвестиція і у розвиток лікарні» - зазначив міністр охорони здоровя Віктор Ляшко.

У планах «Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні» — обладнати в Домі 50 окремих кімнат, які зможуть забезпечити більше 18 000 безкоштовних ночівель на рік родинам у комфорті та поруч з дитиною. 


Розбудова першого Дому Рональда Макдональда в Україні стала можливою завдяки щедрим донорам, які підтримують розвиток і розширення діяльності «Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні». Підтримка підготовчої роботи здійснюється в межах 4-річної партнерської програми між «Фундація Дім Рональда МакДональда» та Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) з метою підтримки й поширення сімейно орієнтованого підходу в медичному догляді дітей по всій Україні.

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...