RSSВерсія для друку
Міністерство юстиції роз'яснило питання відповідальності медичних працівників
04.07.2011


               У Листі від 20.06.2011 року Департамент конституційного, адміністративного та соціального законодавства  управління соціального, трудового та гуманітарного законодавства Міністерства юстиції України роз'яснило питання кримінальної, адміністративної та цивільно-правової відповідальності  медичних працівників.

      Зокрема, у Листі зазначається, що знання керівниками закладів охорони здоров'я та їхніми працівниками чинного законодавства щодо відповідальності медичних працівників і вжиття заходів щодо забезпечення його дотримання є запорукою нормальної роботи закладів охорони здоров'я.

          Адже, як свідчить практика, переважна більшість медичних працівників та навіть керівників закладів охорони здоров'я мають поверхове уявлення про юридичну відповідальність, яка встановлена чинним законодавством за правопорушення у сфері охорони здоров'я. При цьому знання про підстави, види і наслідки юридичної відповідальності, з одного боку, дисциплінує медичних працівників, а з іншого - зменшує ймовірність безпідставного притягнення їх до відповідальності.

 

Детальніша інформація за адресою:

http://zakon1.rada.gov.ua/cgi-bin/laws/main.cgi?nreg=n0040323-11&new=1