RSSВерсія для друку
Міністерства охорони здоров’я України та Мальдівської Республіки домовилися про двостороннє співробітництво
04.07.2013

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Качур та Міністр охорони здоров’я Мальдівської Республіки Ахмед Джамшид Мухамед домовилися про двостороннє співробітництво між Україною та Мальдівською Республікою у галузі охорони здоров’я.

На зустрічі, яка відбулась 4 липня у Міністерстві охорони здоров’я України, Перший заступник Міністра охорони здоров’я України та Міністр охорони здоров’я Мальдівської Республіки обмінялись досвідом у сфері реформування охорони здоров’я двох країн, обговорили питання навчання та стажування студентів Мальдівської Республіки в Україні та можливості подальшої співпраці у сферах медичних технологій та фармацевтики.

На зустрічі були присутні директор Департаменту роботи з персоналом, освіти та науки МОЗ України Микола Осійчук, начальник Управління лікарських засобів та медичної продукції МОЗ України Людмила Коношевич, начальник Управління реформ медичної допомоги Департаменту реформ та розвитку медичної допомоги МОЗ України Костянтин Надутий, Представник ВООЗ Мальдівської Республіки Акджемал Магтимова, Глава Медичної ради Мальдівської Республіки Мухамед Солих та ін.

«Ми готові розглянути пропозиції щодо пожвавлення співпраці у галузі вищої медичної освіти, адже зараз в українських вищих медичних закладах навчається 39 громадян Мальдівської Республіки, крім того, ми зацікавлені у розширенні співробітництва у сферах медичних технологій та фармацевтики, – підкреслив Олександр Качур. – Ми відкриті для взаємовигідної співпраці у галузі медицини, насамперед, на рівні наших міністерств»

Джерело