RSSВерсія для друку
Мережа ЛЖВ судитиметься з митницею через ліки для ВІЛ-інфікованих
03.08.2011

Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД (ЛВЖ), подасть судовий позов до Державної митної служби України за розповсюдження неправдивої інформації щодо вантажу з ліками для хворих українців.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив заступник голови Координаційної ради Всеукраїнської мережі ЛВЖ Дмитро ШЕРЕМБЕЙ.

Він повідомив, що 20 липня на Ягодинській митниці був затриманий вантаж з благодійною допомогою (препарат АЛУВІА) для 5 тис. українців, хворих на СНІД. За словами Д.ШЕРЕМБЕЯ, через технічні помилки в документах ліки були визнані контрабандою та взагалі можуть бути знищені. Він зауважив, що 21 липня Державна митна служба розповсюдила прес-реліз, в якому містилася неправдива інформація щодо того, що “за ці ліки на незрозумілі рахунки було перераховано 30 млн. грн. з держбюджету, хоча ці ліки мали бути безкоштовними”.

Д.ШЕРЕМБЕЙ запевнив, що ці ліки були надані хворим українцям на безкоштовній основі, і держава не має до їх закупівлі жодного відношення. Крім того, додав він, ці ліки постачаються в Україну вже протягом 7 років.

“Наразі порушено кримінальну справу, вантаж арештовано і є ризик переривання вже у вересні лікування 5 тис. українців... В результаті технічної помилки в документах люди залишаться без лікування”, - сказав Д.ШЕРЕМБЕЙ.

 

Детальніша інформація за адресою:

http://health.unian.net/ukr/detail/222865