RSSВерсія для друку
Медсестри з усієї України з'їхались на конференцію до Луцька
16.05.2012

З нагоди Міжнародного дня медичних сестер, а також 10-річного ювілею створення Асоціації медичних сестер Волині "Милосердя", у Луцьку відбулася Всеукраїнська конференція з питань розвитку медсестринства "Медсестринство і основи профілактичної медицини". У ній взяли участь представники медичної галузі з України, а також Польщі й Білорусі.

 

Від імені Віце-прем'єр-міністра України - Міністра охорони здоров'я України Раїси Богатирьової привітав медсестер зі святом, а також вручив їм нагороди за сумлінну та самовіддану працю, директор Департаменту розвитку медичної допомоги Міністерства охорони здоров'я України Олександр Волосовець.

 

"Сьогодні держава спрямовує усі свої зусилля на підтримку галузі охорони здоров'я, у тому числі - на підвищення соціального статусу медичного працівника. Переконана, що ми зуміємо піднести цю життєво важливу сферу на якісно новий рівень, виправдати усі Ваші надії та сподівання. Низький уклін Вам за Вашу невтомну працю та щире і відкрите серце", - зазначив Олександр Волосовець у вітальному слові.

 

Під час триденної конференції учасники обговорили проблемні питання розвитку медсестринства в умовах реформування системи охорони здоров'я, актуальні питання впровадження стандартів медсестринських процедур та планів догляду і навчання, критерії оцінки якості роботи медичних сестер, питання профілактики внутрішньолікарняних інфекцій та інфекційних хвороб, а також питання європейського підходу до забезпечення чистоти у лікувальних закладах.

 

Довідково:

 

 

Асоціація медичних сестер Волині "Милосердя" налічує 4,5 тис. членів - медичних сестер, акушерок, лаборантів, фельдшерів. Загалом у лікувальних закладах Луцька й області працює 11500 медичних сестер. Атестовано на відповідну категорію - 97,2 % від числа медичних спеціалістів, що підлягають атестації.

 

Асоціація важливе значення приділяє підвищенню професійного рівня медсестер. Зокрема, уже протягом 10 років проводить конкурси фахової майстерності "Краща медична сестра Волині", що відіграють значну роль у піднятті престижу професії, слугують стимулом для підвищення кваліфікації медичної сестри.

Джерело:

http://www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20120514_4.html