05.11.2012

 У 2012 році середня заробітна плата медичних сестер, які працюють в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини у порівнянні з минулим роком збільшилась більш ніж на 60% і наразі складає 2575 грн. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

"У рамках модернізації охорони здоров'я на Дніпропетровщині створюються комфортні умови для роботи медичних працівників. Це стосується і проведення ремонтних робіт в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини, і оснащення медичних закладів новим обладнанням та технікою, і підвищення заробітної плати як лікарям, так і середньому медичному персоналу. У цьому році заробітна плата медсестер амбулаторій сімейної медицини за рахунок державної субвенції збільшена більш ніж у півтори рази - з 1,5 тис грн до 2,5 тис грн і залежить від обсягу виконаної роботи", - сказала заступник начальника головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

Крім того, у рамках програм "Місцевих стимулів" для медичних сестер передбачено забезпечення безкоштовним проїздом у громадському транспорті, мобільним зв'язком, навчання за фахом "медсестра загальної практики - сімейної медицини".

Наразі на Дніпропетровщині середній медичний персонал проходить підготовку у 5 вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації: Дніпропетровському базовому медичному училищі, Дніпродзержинському медичному училищі, Криворізькому медичному коледжі, Павлоградському медичному училищі та Нікопольському медичному училищі.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1011737-medsestram-ambulatoriy-simeynoyi-meditsini-na-dnipropetrovschini-na-60proc-pidvischili-zarplatu/