RSSВерсія для друку
Медсестрам амбулаторій сімейної медицини на Дніпропетровщині на 60% підвищили зарплату
05.11.2012

 У 2012 році середня заробітна плата медичних сестер, які працюють в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини у порівнянні з минулим роком збільшилась більш ніж на 60% і наразі складає 2575 грн. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ.

"У рамках модернізації охорони здоров'я на Дніпропетровщині створюються комфортні умови для роботи медичних працівників. Це стосується і проведення ремонтних робіт в амбулаторіях загальної практики - сімейної медицини, і оснащення медичних закладів новим обладнанням та технікою, і підвищення заробітної плати як лікарям, так і середньому медичному персоналу. У цьому році заробітна плата медсестер амбулаторій сімейної медицини за рахунок державної субвенції збільшена більш ніж у півтори рази - з 1,5 тис грн до 2,5 тис грн і залежить від обсягу виконаної роботи", - сказала заступник начальника головного управління охорони здоров'я Дніпропетровської облдержадміністрації Олена Лугова.

Крім того, у рамках програм "Місцевих стимулів" для медичних сестер передбачено забезпечення безкоштовним проїздом у громадському транспорті, мобільним зв'язком, навчання за фахом "медсестра загальної практики - сімейної медицини".

Наразі на Дніпропетровщині середній медичний персонал проходить підготовку у 5 вищих навчальних закладах І-ІІ рівнів акредитації: Дніпропетровському базовому медичному училищі, Дніпродзержинському медичному училищі, Криворізькому медичному коледжі, Павлоградському медичному училищі та Нікопольському медичному училищі.

Джерело:

http://www.unn.com.ua/ua/news/1011737-medsestram-ambulatoriy-simeynoyi-meditsini-na-dnipropetrovschini-na-60proc-pidvischili-zarplatu/

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...