RSSВерсія для друку
Медикам дозволили повідомляти про побічні дії медвиробів через інтернет
31.07.2012

Наказом Міністерства охорони здоров'я Росії  № 12 н від 20 червня 2012 року затверджено порядок повідомлення про виявлені побічні ефекти медичних виробів. Відповідний документ опубліковано в п'ятницю на інформаційно-правовому порталі "Гарант".

Згідно з наказом, про виявлення будь-яких не зазначених у інструкції по застосуванню побічних ефектів, небажаних реакцій, особливостей взаємодії медвиробів між собою, а також "фактів і обставин, які створюють загрозу життю і здоров'ю громадян і медичних працівників", медики повинні повідомляти в письмовій або електронній формі. Електронне повідомлення необхідно відправити через офіційний сайт Росздоровнагляду або через портал Gosuslugi.ru.

У повідомленні повинні бути вказані контактні дані компанії або фізичної особи, яка виявиля побічні ефекти, назва медвиробу і його виробника. Подібні відомості повинні повідомлятися протягом 20 робочих днів з дня їх виявлення. За замовчування або приховування інформації передбачена адміністративна відповідальність.

 

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/za_kordonom/10539