RSSВерсія для друку
Медичні працівники стоять на варті людського здоров’я не залежно від того, хто потребує допомоги
05.02.2014

Перший заступник Міністра охорони здоров’я України Олександр Качур взяв участь у телемарафоні «Відкрита студія» на телеканалі «Бізнес» та подякував усім медикам, які у цілодобовому режимі надають допомогу учасникам масових акцій в центрі Києва.

«Медичні служби працюють у цілодобовому режимі. На Майдані Незалежності постійно знаходяться сім-вісім бригад швидкої медичної допомоги. Заклади охорони здоров’я, які приймають постраждалих, забезпечені усім необхідним», – сказав Олександр Качур.

За його словами, до медиків звертаються з різними видами діагнозів: струси, забої, переломи, гіпертонія, пневмонія, переохолодження, параноїдальний синдром, шизофренія. І медичні працівники, не зважаючи на усю складність ситуації, стоять на варті людського здоров’я, не залежно від того, хто потребує їхньої допомоги – активіст Майдану чи правоохоронець.

Крім того, Олександр Качур підкреслив, що у разі травм та пошкоджень високого ступеню важкості не потрібно зважати на заклики не звертатись до офіційної медицини. Потрібно негайно звертатись до медиків, бригад швидкої допомоги, адже надання високоспеціалізованої медичної допомоги можливе у закладах охорони здоров’я, де є необхідне обладнання та медикаменти, а затягування процесу лікування може обернутися важкими ускладненнями, прогресуванням хвороби та виникненням небезпечної патології.

Джерело