RSSВерсія для друку
Медична реформа: інформація про лікарів, декларації і медичні заклади відтепер у відкритому доступі
05.03.2019

Для лікарів, які, наприклад, хочуть дізнатися вікову структуру пацієнтів, які підписали з ними декларації, чи цікавляться, чи має певний медичний заклад договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), а також для пацієнтів, які хочуть укласти декларацію з певним лікарем, але не знають, чи набрав він уже оптимальну кількість пацієнтів, або шукають медичний заклад поблизу від нового місця роботи, на сайті НСЗУ запрацював новий дешборд.

Усе видно як на долоні

Тож відтепер усі бажаючі мають доступ до електронної карти розташування закладів охорони здоров’я, які уклали договори з НСЗУ, з адресами та контактними телефонами. Можна бачити розподіл закладів за областями, кількість вже підписаних декларацій у кожного лікаря закладу, а також розподіл декларацій за віковими групами, статтю та спеціальністю лікаря. На дешборд потрапляє кожен лікар і заклад, який має хоча б одну активну декларацію.

Є можливість працювати з даними дешборда як за допомогою різноманітних фільтрів, так і за допомогою таблиць/карт/візуалізацій. Інформація на даному дешборді оновлюється кілька разів на місяць.

У відомстві підкреслюють, що діяльність НСЗУ базується на прозорості та відкритості даних. Кожен етап трансформації системи охорони здоров’я відбувається за допомогою сучасних електронних інструментів.

Яку інформацію містить дешборд

Дешборд містить інформацію про місця надання первинної медико-санітарної допомоги: електронну карту розташування з адресами та контактними телефонами, розподіл закладів за областями, кількість декларацій у кожного лікаря закладу. А також розподіл декларацій за віковими групами та спеціальністю лікаря. На дешборд потрапляє кожен лікар і заклад, який має хоча б одну активну декларацію.

Дешборд складається з трьох сторінок. Відкрити кожну сторінку можна за стрілками знизу сторінки. Для зручності використання рекомендуємо натиснути кнопку «на весь екран» на нижній панелі дешборда праворуч, і перегляд даних відбуватиметься у збільшеному масштабі.

Джерело...