RSSВерсія для друку
Медична освіта: вперше відбулося Міжнародне моніторингове дослідження її якості
22.03.2019

Міжнародне моніторингове дослідження якості медичної освіти, проведення якого анонсувало наше видання, відбулося.

Як повідомляють у Міністерстві охорони здоров’я (МОЗ) України, в дослідженні взяли участь 6275 студентів, що становить 88% усіх студентів 4-го курсу спеціальності «Медицина».

Як проходило дослідження

Дослідження проходило у 19 закладах вищої освіти.

Тестування проходило українською мовою і тривало 4 год.

Коли будуть отримані звіти

До 17 травня 2019 р. МОЗ України отримає від розробника дослідження — Національної ради медичних екзаменаторів (США) — звіти з результатами, на основі яких буде розроблено рекомендації щодо вдосконалення навчальних планів та освітніх програм.

«Міжнародне моніторингове дослідження — це успішний кейс системного підходу до змін в медичній освіті. Це дослідження дозволить побачити сильні та слабкі сторони навчання майбутніх лікарів. Це ще один послідовний крок Міністерства в рамках стратегії розвитку медичної освіти. Наша мета — здібний, мотивований та кваліфікований лікар для пацієнта», — зауважив заступник міністра Олександр Лінчевський.

Рух ветеранів України стежив за студентами, щоб не списували

За дотриманням вимог під час проведення дослідження стежили 180 спостерігачів. Представники Громадської спілки «Рух ветеранів України» відгукнулися на запрошення МОЗ України і пройшли спеціальний тренінг від Центру тестування при МОЗ України, щоби стати спостерігачами.

«Міністерство охорони здоров’я робить зміни, які рухають нашу країну вперед. Для нас це було почесно допомогти і стати частиною цих змін», — зазначив Антон Колумбет, головний організатор спостерігачів, член Громадської спілки «Рух ветеранів України», представник Києва в Раді ветеранів при Міністерстві у справах ветеранів.

Детальніше....