RSSВерсія для друку
Медична допомога в Україні
18.04.2011

14 квітня 2011 р. в інформаційному  агентстві УНІАН м. Київ  була проведена прес-конференція щодо ненадання медичної допомоги важкохворому Темченко Анатолію Георгієвичу, який знаходиться під вартою у СІЗО  м. Кривий Ріг.

У прес-конференції прийняли участь Діденко А.(Харьківська правозахисна група), дружина Темченко А.Г. Темченко В.М., адвокат Амельчишин О.В., юрист Муканова А.С. (ГО «Інстітут правових досліджень та стратегій»).

Зараз в стінах СІЗО міста Кривого Рогу знаходиться у небезпечному для життя стані літня людина – Темченко Анатолій Георгієвич, 1942 р. народження, доктор технічних наук, професор, академік Академії гірничих наук, ректор Криворізького технічного університету. Анатолій Георгієвич обвинувачується у скоєнні злочину, передбаченому ст.ст.15; 368 ККУ (замах на отримання хабара), але, як стверджує захист обвинуваченого, вина його не доведена, а кримінальну справу проти професора сфабриковано. Крім того, тримання під вартою Темченко А.Г. було санкціоновано лише до 29 січня 2010 р., після цього строку воно не було продовжено згідно з чинним законодавством України, тому є на цей час незаконним.

Детальна інформація на сайті:

http://jurlugansk.ucoz.org/news/2011-04-16-3697