RSSВерсія для друку
Маркування упаковок ліків дозволить уникнути потрапляння неякісних препаратів в аптеки – Держлікслужба
07.02.2013

У 2013 році в Україні планується запровадити пілотний проект щодо обов’язкового маркування упаковок лікарських засобів унікальним ідентифікатором, що дозволить уникнути потрапляння неякісних препаратів на ринок. Про це УНН повідомили у прес-службі Державної служби України з лікарських засобів.

"Впровадження в Україні системи відстеження упаковок лікарських засобів в обігу дозволить, зокрема, вирішити проблеми ведення електронних записів, за якими можна відстежити весь ланцюжок поставок і зміну власника лікарського засобу на всіх етапах обігу до кінцевого споживача. Належним чином спроектована автоматизована система дозволить уникнути потрапляння неякісних препаратів споживачам, а також допоможе боротися з шахрайством в охороні здоров'я. Використання маркування (кодифікації) та ідентифікації лікарських засобів стане нездоланним бар'єром для деяких фальсифікаторів лікарських засобів. Даний список переваг далеко не повний. Питання маркування і відстеження є одним з пріоритетних на засіданнях Міністерства охорони здоров'я і Кабінету Міністрів України, і національне українське законодавство незабаром отримає відповідні нововведення", - зазначають у відомстві.

За інформацією Держлікслуждби, очікувані терміни виконання державної програми по впровадженню системи відстеження заплановані на 2013-2015 роки.

Джерело