RSSВерсія для друку
Майбутнє за сімейною медициною
27.10.2011

За рішенням Нікопольської міської ради з наступного року сімейні лікарі будуть отримувати з міського бюджету щомісячну доплату у розмірі 500 гривень.

Нікопольська міська рада однією з перших у Дніпропетровській області розробила програму місцевих заохочень для медичних працівників первинного рівня меддопомоги. Рішення про внесення змін до програми поліпшення медичного обслуговування населення міста на 2011- 2014 роки було прийняте 7 жовтня на позачерговій сесії Нікопольської міської ради. Таким чином з 2012 року сімейним лікарям Нікополя з міського бюджету щомісячно будуть виплачувати додаткові 500 гривень.

"Розвиток системи первинної меддопомоги стане основою поліпшення якості медичних послуг на Дніпропетровщині. Розробка місцевих програм заохочень для медиків допоможе залучити в медичну систему молодих спеціалістів та сприятиме підвищенню статусу сімейних лікарів", - зазначив в.о. начальника відділу охорони здоров'я Нікопольської міської ради Валерій Самойленко.

Загалом цього року з міського бюджету Нікополя було виділено 90 тис грн. на підготовку 27 спеціалістів сімейної медицини. П'ятеро з них вже закінчили навчання та працюють сімейними лікарями в амбулаторіях загальної практики Нікопольського центру первинної меддопомоги. Інші 22 лікаря наразі отримують спеціалізацію з сімейної медицини і вже з наступного року будуть надавати якісну первинну меддопомогу жителям Нікополя.

Детальніша інформація за адресою:

www.moz.gov.ua/ua/portal/pre_20111027_0.html