RSSВерсія для друку
Львівських лікарів змушують брати відпустки за власний рахунок
13.06.2016

Цю інформацію підтвердив сьогодні, 13 червня, під час інтерв’ю-прес-конференції на тему: «Як оптимізують медичні заклади на Львівщині: результати і проблеми», що відбулася у Львівському прес-клубі, директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Богдан Чечотка

Він стверджує, що це – найменш болюче вирішення проблеми під час фінансової скрути.

– Зараз у нас недофінансування – близько 200 млн. гривень. Щоби Міністерство охорони здоров’я додало нам ці кошти, мусимо їм показати, що й ми економимо, – каже чиновник.

За його словами, недодаючи зарплату медикам, департаменту вдалося зекономити станом на минулий тиждень 6-7 млн. грн.

Директор департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА нагадав, що кілька років тому змінилася система фінансування медицини. І тепер на одного мешканця розраховують так звану медичну субвенцію.

– Медична субвенція розраховується на мешканця на певній адміністративній території. Львівська область має 2,5 мешканців, на кожного в рік витрачається трошки більш ніж 1000 гривень медичної субвенцій. З неї неможливо забрати гроші на інші потреби. Але й додати до неї також. Щодо розрахунків, то майже 80% із медичної субвенції йде на виплату заробітної плати персоналу, 10-12 відсотків – на енергоносії та 7-8 – на саме лікування пацієнта, – пояснює він.