RSSВерсія для друку
Львівські медики отримали 30 тисяч доз вакцини БЦЖ
21.09.2016

Начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб запевнив, що в кожній поліклініці будуть визначені певні дні і певні години, коли робитимуть вакцинацію від БЦЖ.
Як поінформували сьогодні, 20 вересня, в прес-службі міськради Львівські медики отримали частину вакцин для профілактики дитячих інфекцій. Зокрема – 30 тисяч доз вакцини БЦЖ. Про це повідомив начальник управління охорони здоров’я ЛМР Володимир Зуб.
Він також зазначив, що, відтак, відновлять вакцинацію дітей, які не отримали її у зв’язку з відсутністю вакцини. Для цього у кожній поліклініці визначать певні дні і години, коли робитимуть вакцинацію від БЦЖ. Тож мешканцям слід стежити за оголошеннями у поліклініках, адже сімейні лікарі викликатимуть пацієнтів для вакцинації, і отриманих 30 тисяч доз вакцини для цього вистачить.
Також Володимир Зуб зауважив: «Вакцинація БЦЖ робиться до восьми місяців, якщо дитина не перебувала у контакті з  хворими на туберкульоз. Після восьми місяців треба зробити пробу манту, і у разі негативної проби – через три дні робити вакцинацію БЦЖ».

Детальніше

03.05.2024.

Уряд врегулював процедуру розширення Національного переліку основних лікарських засобів

Кабінет Міністрів України затвердив зміни до механізму...
03.05.2024.

Договори між НСЗУ та аптечними закладами за програмою «Доступні ліки» укладатимуться на довгостроковий період

З 1 грудня 2024 р. Національна служба здоров’я України...