RSSВерсія для друку
Люди з достатком мають платити за медицину
01.08.2012

Держава повинна оплачувати медичні послуги тільки за тих українців, які дійсно не можуть дозволити собі купити медстраховку. Решта громадян або повинні застрахуватися самі, або платити гроші лікареві. Таку думку в  коментарі кореспонденту АМН висловив народний депутат Д.Святаш.

"Моя думка з приводу реформування медицини така: медпослуги в Україні не будуть достатньо ефективними до тих пір, поки у нас не буде нормально діючої страхової медицини. Принцип дуже простий: я вважаю, що ті, хто можуть платити за медицину без шкоди для свого достатку, повинні платити. За тих же, хто з об'єктивних причин не може собі дозволити комерційну страховку, має платити держава", - сказав парламентарій.

За словами Д.Святаша, згідно з цією схемою, можна забезпечити всі верстви населення якісними медичними послугами.

"Додатковим заходом стимулювання буде обов'язкове медичне страхування роботодавцем своїх співробітників. В цьому буде певна соціальна відповідальність бізнесу, як середнього, так і великого. Але тут важливий момент офіційного працевлаштування та офіційної заробітної плати. І цей момент лежить в іншій площині", - додав Д.Святаш.

Джерело:

http://amn.net.ua/ukr/news/kommentarii/10575